Monday, March 29, 2010

Rahmati hidupnya ya Allah...

Salam...

Tenang melihat anak kecil tidur...
Abah...Syafiqah tidur jp ye....dh bgn nnt, nk main ngn abah...







Special picture....utk tatapan abah....

Monday, March 22, 2010

Rindu-rinduan....

Salam...

Sepanjang berpantang kat Manjung setelah melahirkan Syafiqah...
Kaklong dan suami hanya jumpa sekali sekala...
Die terpaksa teruskan kerja kat Putrajaya...

Jumpa hanya hujung minggu...

Rasenya ramai gak ibu2 yang alami nasib yang sama kan....

So...tau jelah perasaan bila kena tinggal tiap2 minggu.....
Huhu...cepatlah masa berpantang ni habis...
Siksa menanggung perasaan....


Mudah2an....rasa ini mengeratkan lagi kasih kita....


Monday, March 15, 2010

Rambut Baru Syafiqah

Salam...

Sejak kebelakangan ni...banyak peristiwa yang mewarnai hari2 Kaklong sekeluarga..... Dugaan Allah s.w.t. benar2 menguji kesabaran dan ketabahan hamba-Nya...
Apa yang berlaku dapat menilai sejauh mana kita sebagai hamba
bersyukur dan redho dengan setiap takdir dan ketentuan yang telah ditetapkan...
Yang pergi tetap pergi....
Kita yang masih hidup perlu teruskan hidup...

Menjalani kehidupan sebagai hamba Allah yang Esa....


.................... ###### ....................

Hari ni usia Syafiqah dan 18 hari....
Alhamdulillah anak ummi dan abah sihat...

Dalam usia 7 hari Syafiqah travel dari Bangi ke Manjung...

Usia 8 hari Rambut Syafiqah dicukur oleh atuknya di Manjung....

Usia 9 hari...Syafiqah travel lagi...balik kampung abah kat Kelantan
setelah dapat berita tragedi yang menimpa Tok Ayah dan Allahyarhamah Tok Mek...al-fatihah...




Dalam usia 18 hari...Syafiqah dah pandai merenung orang...
Pandai bagi respon bila orang sembang2 ngan die...

walaupun dia xfaham pun lagi...
sejak balik dari Kelantan hari rabu lepas (10 Mac 2010)....

Syafiqah
belum jumpa abah lagi....rindunyer...
Dah seminggu tak jumpa...nak tunggu Jumaat ni baru dapat jumpa....huhu...
"Syafiqah rindu abah..."

Sedih juga....dalam berpantang ni la kadang2 kita nak suami ada sama... Kongsi susah senang...
Tapi kaklong kena redho dgn apa yang berlaku....

Alhamdulillah sokongan keluarga mengubat duka kaklong....


"Abang... jangan bimbangkan kami....selesaikanlah urusan abang kat kampung, mudah2an apa yang berlaku sekarang akan mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan kita, gambar terbaru Syafiqah ni untuk tatapan abah...jumpa jumaat ni ye... "





Friday, March 12, 2010

al-Fatihan buat Bonda Mertua...

Salam...

Dalam riang kaklong dan suami menyambut kelahiran Syafiqah....
Kami dikejutkan dengan tragedi kemalangan jalan raya
pada 8 Mac 2010 di Peringat, Kelantan
yang membawa kematian
bonda suami kaklong...HAMIDAH MOHD NOOR...

Didoakan semoga rohnya dicucuri rahmat...
al-Fatihah....

Wednesday, March 3, 2010

Hari ke-5 Syafiqah

Salam....

Syafiqah dan berusia 5 hari....
Gambar yang diupload khas buat tatapan keluarga syafiqah kat Kelantan...
Maklumlah syafiqah akan berada kat Perak...
Alhamdulillah sekarang Syafiqah makin sihat..
Tak banyak meragam dan suka perhati wajah orang...

Letak tisu bila Syafiqah tersedu....

Perhati sape tu sayang....

Syafiqah tgk abah duk ambil gambar die....

Ok...sekian dulu ye...
Doakan moga Syafiqah membesar semakin sihat, bijak dan baik hati....


Monday, March 1, 2010

NAMA PUTERI SULUNG UMI DAN ABAH

Salam..


Kak long happy sangat selepas baby dilahirkan......
Syukur sangat kepada Allah....Seperti yang dijanjikan n3 kali ini, kak long nak maklumkan nama baby ialah




..........






..........








..........







..........






...........





Tengku Nurain Syafiqah Bt Tuan Mohd Shahimi





Tengku Nurain Syafiqah selepas 2 jam dilahirkan, fresh dari hospital.....
Atuk, abah dan Pak Ngah Syafiqah datang melawat...
Thanks pada Mak Guard Hospital yang benarkan masuk melawat
walaupun bukan time melawat...




Alhamdulillah....

Salam....

Alhamdulillah kaklong dah selamat melahirkan baby yang salama ni dinantikan dengan selamat secara normal di Hospital Kajang pada hari Sabtu (27 Februari 2010 / 13 Rabiulawal 1431) jam 4.27 petang... Baby Perempuan dengan berat 3.5 kg...sihat dan comel...hehe..puji anak sendiri...


Anak perempuan sulung Kaklong berusia 2 hari...



2 jam selepas dilahirkan....


Nama baby nanti kaklong bagitau dalam next n3 ye....
Terima kasih pada semua yang mendoakan kaklong..
Pada suami....
Pada mak ayah dan adik2 di Perak....
Juga keluarga mertua di Kelantan....


Bersyukur atas nikmatMu ya Allah....