Wednesday, May 27, 2009

Persiapan Hari Bahagia

Salam semua.....

Saat ni kaklong dan keluarga sibuk menyiapkan persiapan untuk Majlis Hari Bahagia kaklong pada 31 Mei nnt...

Buat semua.....

Doakan Kelancaran Majlis Perkahwinan kaklong di Manjung dan Majlis Sambut Menantu di Kelantan pada 6 Jun nnt...


Mudah-mudahan mahligai yg akan dibina dirahmati Allah selalu....

Moga hubungan yang dibina dengan Izin berwali dan ijab bersaksi akan dilimpahi dengan rahmat Mawaddah wa Rahmah....
Sesiapa yg menganali Kaklong...jemputlah datang ke majlis kaklong nnt...
Buat Faizura....Cik Penna..Nash dh tentu ler....tuan umah...hehe....dan mgkn rakan2 lain....

Kerja dan kerja.....


Salam semua...
Bulan Mei adalah bulan yg sibuk sgt bg kaklong....
Byk aktiviti dan program...
Sebab tulah cuti nak kahwin lewat gak ni...
Walaupun ada yg syorkan kaklong bagi je kat org lain tgs2 tu semua...
tapi...rase mcm tak sampai hati plk nak lambakkan kerja kat org...
Hehe...disebabkan kerje pun byk...
jadi kaklong cuma nak tunjuk gambor jerlah yer...
Tapi...untuk 2 aktiviti je lah....
yg lain tak ambik gambor pun...
ader masa lapang nnt, kaklong masukkan gambr aktiviti cerapan Hilal pada 25 Mei baru2 ni...InsyaAllah ye....

Masa ni...(8-9 Mei) Program Samutan Hari Falak/Astronomi Negeri Melaka..
Kaklong ngan kakitang jabatan pergi sebagai wakil jabatan untuk adakan pameran....

Masa ni plak...bengkel n mesyuarat untuk persiapan Konvesyen KMK peringkat JPM kat PICC, Putrajaya...

Kak Zanah na kak Fara...yg oren tu....kaklong la..

Macam ni carenyer nak bancuh air yer....beratur nak minum...

Hari kedua...kaklong pakai purple plak...kat sblh kaklong tu..Bob yg comel...

Alhamdulillah tadi...27Mei kaklong dan group KMK dah selesai buat presentation...Habis je majlis...kaklong terus balik kampung...

CUTI 2 MINGGU....!!!!

Menghitung Hari...

Salam...
Alhamdulillah sekarang kaklong dah ada kat umah..
Baru je sampai dari Bangi petang tadi...
Adik2 kaklong...ude (nash), ct n zahid udah ada kat umah..
Thanks ya...banyak juga yg diaorang dah buat...

Saat kaklong duk taip entry ni...hanya tinggal 3 hari kaklong bakal bertukar status..
dan...4 hari lagi...nak jadi Raja Sehari...huhu...
Berdebarnyer....Mudah2an...segalanya diberkati Ilahi dan dipermudahkan-Nya...





Thursday, May 14, 2009

Family 1st

Pahlawan keluarga bersama mak dan ayah....haha...;)

Serikandi keluarga bersama mak ayah...;)

Ikhwan...adik kaklong bersama isterinyer...menantu pertama dalam keluarga...InsyaAllah dua minggu lagi mak dapat menantu kedua plak...hehe...;)

Salam semua....
Dah lama sangat kaklong tinggalkan blog ni sepi tanpa berita terbaru kan...
Sebabnyer...komputer ader problem....
Kali ni...kaklong bagi tgk gambor dulu...huhu....

Sekarang ni, kaklong ader kat um,ah...
Hehe...balik umah jer mesti ader citer....
Sebenarnyer...3minggu lepas pun kaklong balik umah dah...
Best sgt...
Semua ader kat umah masa tu...
Adik2 semua balik...menantu mak yg sdg menuggu mase lahirkan cucu sulung untuk keluarga ni pun ader samer...
Jadi kebetulannyer...duk ramai2 tue...kami buat majlis ringkas skt...sambut Ulangtahun Kelahiran Kaklong pada 10 Mei dan adik kaklong yang ke-dua pada 24 April...
Terima kasih mak...ayah...dan semua adik2 kaklong....termasuk adik ipar....:)
Oleh kerana kesibukan yg amat sgt...jadi kaklong tak berkesempatan untuk post new entry masa balik umah 3 minggu lalu....

Masa ramai2 tulah...
Kaklong rasa happy sgt...
Malah dua malam berturut2 ayah buat usrah ringkas selepas solat subuh...
Malam pertama ayah berbicara tentang Ketaatan terhadap Allah s.w.t.
Dan malam kedua ayah bincang tentang Nikmat Allah dan sejauh mana kiter sebagai manusia mensyukurinyer...
Alhamdulillah....Kaklong rase bertuah sgt dilahirkan dalam keluarga yang sgt bahagia...
punya ayah yg sentiasa membimbing anak2nyer...
ibu yg penyayang...
dan adik2 yang baik, selalu bekerjasama, tolong menolong...
hubungan kami sekeluarga sgtlah akrab....
alhamdulillah...
Terima kasih Ya Allah....