Friday, October 16, 2009

Tahniah 10 / 10 / 2009....

Salam....

Baru2 ni...kaklong hadiri dua majlis yg sgt bermakna...
Pada hari yg sama...dan waktu juga hampir sama...
pada 10.10.2009.....

Majlis Pertama...
Tahniah buat adik kaklong.....
Ahmad Zahid bin Jaafar...
yg telah pun menerima
DIPLOMA KEJURUTERAAN DAN TEKNOLOGI dlm REKABENTUK KAPAL...dri UniKL...MIMET....

Oleh kerana ada program pntg yg serentak mak dan ayah perlu hadiri...
jadi kaklong dan suami hadir kat PICC sbg wakil....
melihat adikku menerima diplomanya...
Tahniah yer....alhamdulillah skrg beliau sdg menyambung pengajian Ijazahnya dlm bidang yg sama...
Inilah gerangannyer....adik kaklong yg banyk benor kerenahnya....hehe...

Majlis Kedua...
Pertunangan sepupu kaklong.....
kami pggl angah je...nama penuh die...kn tny kat cikPenna....
takpun pi jgk blog die jer....
gambar2 pertunangan kaklong tak smpt pun nak ambik...
lth berjalan kat PICC...trs pgi Saujan Impian...join rombongan meminang....
Tahniah buat Su dan Angah....
Tak perlu tggu lame utk wak Majlis Pernikahan yer....;)

Inilah geranganye...tuan punya diri yg bertunang...
gambar ni diambil pada hari raya keempat kot....kat umah opah kami...
mana satu orgnyer.....tntulah yg dok asyik mengipas ayam ....

Mudah2 an...kedua-dua insan ni....Zahid dan angah hargai apa yg telah diperolehi dan berusaha lbh lagi untuk dapatkan yg lbh....ops...angah bkn dpt lbh tau...sorg cukup...cuma berusaha lebih lagi untuk dapat duit lbh nak kahwin...All the best to both of U....






Ceria 1 Syawal...

Salam...dah terlalu lama sgt kaklong tak update blog ni...
Penuh bersawang.....
huhu....mmg tak dapek nak buat ape...sbb....
Ada masalah skt ngn line internet....

Dlam n3 kali ni...kaklong cuma nak ctr ttg raya.....

Kek raya yg dibawa dr Bangi...dari Mama Bisya...

Ini kali pertama kaklong beraya sebagai isteri dan menantu...
Alhamdulillah semuanya ok...
Raya pertama dan kedua kat umah family kaklong kat manjung....pastu raya ketiga baru balik ke kelantan...beraya lat sama sampai raya kelima....

Kat bawah ni...semua gambar2 ceria kaklong ngan adik2 beraya kat manjung...
Raya pertama lagik....

Semua der.....kecuali adik kedua kaklong..ikhwan dan isteri serta anaknye yg beraye kat umah mentua...

Sebelum.....adik2 yg bujang...(lelong2...sape nak....) ngan suami dan ayah....

Selepas.....sibujang dah berubah.....ayah dan suami stilll maintain..control macho....

Kaklong ngan mak dan anak2 gadis mak.....yg ni tak blh lelong.....haha...

Sekian dulu...gambor raye yg kaklong dpt upload kan...
byk lagi yg lain2 tu....wat simpanan peribadi jelah....
terlalu ceria untuk dikongsi.....
haha...

Apapun...dlm keseronokanberaya....
Jgn dilupa amalan2 sunat buat penambah pahala yg sepatutnya kita lakukan...

Alhamdulillah...kita semua dipanjang usia....
Syawal pun dah hampir menutup tirainya....
Moga aidilfitri akan dtg lebih membawa keberkatan, keinsafan dan kesyukuran....