Sunday, April 10, 2011

Akhirnya...Baju Kurung Pertama Syafiqah....

Nak bubuk....Itulah yg suke die cakap bila dpt kerusi comel pemberian opah ni...

Syuhhhh...sambil ltk jari kat mulut....Fykah suka tiru org.





Salam... Akhirnya kaklong berjaya menyiapkan baju kurung syafiqah yang pertama... Kaklong masih belajar... Dan setelah baju ni siap ada beberapa perkara yang kaklong dapat belajar... Bak kata orang...belajar dari kesilapan... Antara kslpn yg kaklong dapati apabila baju ni siap dan dipakai sikecil... 1) Leher baju kena kecilkan lagi...termasuk belahan leher. 2) Getah kain perlu dilonggarkan. OK..tu je...Alhamdulillah Fykah pakai dan nmpak selesa dgnnya...InsyaAllah nnt kaklong nak cari kain cotton yg lbh baik dan lbh selesa untuk digayakan Fykah... Sayang ummi...raya tahun ni ummi jahitkan baju ye...

Wednesday, April 6, 2011

Hobi baru...best juga rupanya.....

Salam.. Alhamdulillah dah selesai dan berlalu saat2 genting kat office ni... Semua berjalan dgn lancar... Dah lama kan kaklong tak buat n3 baru... Sekarang kaklong dah mula dgn hobi baru... Menarik dan sgt seronok...menjahit.... Kblkgn ni kaklong byk singgah menyingga ke blog2 jahitan...mcm2 tutorial yg kaklong dapat... Tp tak byk... Apa yang kaklong dapati dari blog walking ke blog2 jahitan ni...amat susah nak dapatkan teknik dan kaedah yang khusus untuk menjahit secara free kecuali perlu bayaran... Maksud kaklong kbykan yg kaklong jumpa adalah blog tutorial menjahit secara bayaran... So, baru2 ni bila di offer untuk menyertai kelas jahitan baju kurung secara percuma setelah membeli mesin jahit di kedai berkenaan...terus kaklong ambil peluang ni dan alhamdulillah byk yg kaklong belajar dan byk juga teknik2 yg btl kaklong pelajari dr Kak Jamilah... Terima kasih juga kepada rakan2 baru yg sama2 sertai kelas tersebut... Kak Rohaizan, Siti dan Sumaiyyah...nice to meet u all.... InsyaAllah bila berkelapangan nnt kaklong akan kongsikan hasil jahitan baju kurung Syafiqah... Sekarang dlm proses menyiapkan jahitan klim hujng tangan serta kain baju kurungnya... Apapun, kaklong msh dlm proses belajar dan akan trs belajar...InsyaAllah....