Saturday, November 28, 2009

Sate Aidiladha


Salam....

Saat ni, kaklong duk bersiap nak bertolak balik ke Bangi...
Tapi kami kuar dr rumah sekeluarga sebab nak singgah
makan kenduri kat Trolak...umah Pak Long..

Jadi bila kelam kabut....
Tak sempat lah nak citer panjang
ttg aktiviti kami sekeluarga membakar sate
pada hari raya kedua....
So...saksikan jelah gambar2 yg sempat kaklong upload ye....








Salam sayang buat Family kaklong....
Best sgt blk beraya kali ni....
Terima kasih buat mak, ayah....
Adik2 kaklong....wan, yang, ude, kaklang, cik, kakteh dan adik ucu...
Juga buat ipar..kak aini dan anak sedare yg comel montel...Migqam....


Lemang Aidiladha...

Salam....

Seperti dijanjikan.....kaklong buat n3 ttg aktiviti bakar lemang kat umah baru2 ni...
Siape kata kat kawasan perumahan susah nak wat aktiviti mcm kat kampung....
Keluarga kami dah buktikan....kami bakar lemang kat umah...
Tapi jgn dibuat kalau duk area perumahan yg ada penguatkuasa...hehe...
kn saman nnt;)

Tak pyh cerita banyak....tgklah gambar2 ni ye....
Masa ni....semua ada...adik2 kaklong pulang berhari raya....termasuk adik ipar dan anak sedare yg kecil lagi...baru 4 bulan....

Suami tersayang duk masukkan beras pulut dalam buluh lemang....mcm teror je bang....;)

Ayah dah lemang2nyer.....memang best lemang ayah.....

Adik2 dgn lemang yg baru separuh masak.....;)

Sekian dulu laporan utk xtxt bakar lemang....gambar byk lagi...tapi saiz besor benor nak upload...lambat nak nunggu....awak nak bersiap...
Nak balik ke Bangi dah...huhu....
Esok kerje.....

Selamat Bermesra bersama Keluarga.....

Friday, November 27, 2009

Blog Bersawang

Salam semua....

Blog kaklong ni.....
Ada masalah sikit....kalau tgk2...mst mcm 3 bulan sekali tak pun....4 atau 5 bulan sekali baru ada n3 baru....
Sebenarnya line internet di tmpt kaklong ada masalah...nthlah knp....
Tak blh nak sign in utk update blog....
So...kaklong hnya blh update bila balik kg kat Manjung ni....
Tambahan plak...kaklong ni bukanlah termasuk dlm kumpulan blogger tegar...
Jadi tak lah berusaha lebih skt nak perbaiki masalah tersebut..sori ye....
Tapi, kaklong ttp berjalan ke setiap blog lain....membaca citer org lain....
Mcm2 ilmu yg kaklong dpt....hehe...
So...kalau nak tukar khabar dan cerita pun blh lah....intai2 FB kaklng...just cari kat Along Farizan..

Ok...dah azan....nak solat jap...pastu jap lagi nak bersilat kat dapur....baut kuah sate....

Salam Aidiladha 1430...

My Pregnancy...

Salam...

Kaklong sekarang ada kat kampung di Manjung...
Pulang menyambut Aidiladha bersama keluarga...
Seronok sgt...
Kami buat lemang...dan bakar sate pada hari raya kedua....
Nnt kaklong buat n3 ttg aktiviti membakar lemang dan buat sate...

Kandungan kaklong sekarang ni....dah hampir 7 bulan....
Sekarang ni dan 26 ++ minggu...
Masa diperingkat awal kehamilan, kaklong tak lah alami alahan yg teruk...mabuk2 pun tak sgt...
Bersyukur sgt....Malah kaklong boleh pegi kerje mcm biase tanpa ada ambil MC...

Tapi...ujian Allah ttp ader....
Sejak kblkgn ni....kaklong sakit2 paha....kalau duduk lama kt bwh....nak bgn berjalan tu...sakit sgt....Tak tau lah knp...nak kn pegi check juga ni....
Jalan pun dah semacam...huhu..Mudah2an...tak lama lah kaklong alami gejala ni...
Ini adalah kandungan sulung Kaklong....cucu kedua buat mak ayah Kaklong di Manjung..
Alhamdulillah rezeki Kaklong dan suami untuk dapat cahaya mata diberikan Allah dlm tempoh yg singkat selepas perkahwinan kami pada bulan Mei 2009....

Doakan kesihatan kaklong dan baby....