Wednesday, March 27, 2013

Hampir setahun Naufal Breastfeed...

Salam..

Hampir setahun Naufal BF...dalam tempoh setahun ni jugalah mcm2 cbrnnya...Kalau dulu masa Fyqah, Medela Harmony menemani kaklong...namun menyedari perlunya double pumping n elektrik spya kerja mengepam susu di office lbh cepat selesai (Sbb busy n kaklong tak punya masa yg byk untuk trs consistent mengepam ikut jadual)...Jadi kaklong sambar Spectra Dew....


Alhamdulillah susu mkn byk...malah stok sgt mengujakan sehingga kaklong decide beli deep freezer...masa Fyqah dulu cukup je dgn freezer yg ada... Malah pnh berlaku bila kaklong balik kampung...susu mencair sbb terputus bekalan elektrik...dan akibatnya susu-susu EBM yg ada dibazirkan atas tanah...huhu..

Naufal masih terus menyusu...nak kata ekslusif sgt tak juga sbb dah bercmpur dgn macam2 mknan dan minuman sjk berumur 6bulan (solid food ler)..tp blm bercmpurlah ngn formula milk...namun, alhamdulillah susuibu masih menjadi minuman utama naufal...masih menjadi vitamin asli untuk membantu tumbesarannya.. InshaAllah...mudah-mudahan sehingga usianya 2 tahun...


Cuma...kakanya Syafiqah...Dh jenuh usaha untuk berhentikan die...tp....masih lagi minta nk menyusu...aduhai kakak...dah 3 tahun tau...harap ada yg sudi berkongsi tip dn mgkn bacaan doa yg boleh menghentikan anak yang dah besar dr ters menyusu...huhu...

  Kakak...jgn ambik hak shayelah..hih...


No comments: