Monday, April 6, 2009

Ingat Orang Tersayang

Salam...
Sebenarnyer....Kaklong sekarang ni ader kat umah...
Bercuti...ader beberapa perkata tntg prosuder pernikahan yg kaklong nak selesaikan....
Alhamdulillah...
Malam tadi...5 April 2009 kaklong selesai melafazkan keizinan dikahwinkan...;)
Dan ayah...melafazkan restu mengahwinkan kaklong...
Majlis yang dikenali kat tmpat kaklong sbg Majlis Lafaz Wali dan Wakalah
Disempurnakan oleh Tok Imam Masjid Kariah Sri Manjung,

Imam Yahya bin Manan di Masjid an-Nur, Fasa 3A Sri Manjung...
Tima kasih mak ayah n ikhwan yg bersama kaklong malam tue...
Siap nangis2 lagi...sedih...huhu....
Apapun...majlis tadi benar2 buat kakloang rasa beruntung sgt....
masih ada ayah sebagai wali untuk menikahkan anaknya...
Emak yang sentiasa bersama dan memberi sokongan dan bantuan...
Adik2 yg bersungguh menyempurnakan niat kakaknya...
Terima kasih semua....

Inilah...istimewanya kita sebagai orang Islam...
Ada peraturannya sebelum melakukan sesuatu...

Hmmmm....Ni citer lain plak yer....
Kaklong sajer...buka2 gambar lamer kaklong yg disimpan oleh adik kaklong
dlm PC kat umah ni...
Teringat Peristiwa Pembedahan yang pernah kaklong lalui bila tgk gambar kat
bwh ni...
Kaklong menjalani Pembedahan ACL n PCL Reconstunction di HUKM pada 29 Februari 2008..
Semuanya...gara2 kemalangan motor yang kaklong alami pada tahun 2005 dan akibatnya...kaklong alami kecederaan pada ligament lutut kanan...
Alhamdulillah sekarang semuanya dah beransur pulih...


Kasihnya Ibu....Tima Kasih Mak....Saat ni sebelum operation...nak manje2 ngan mak..hehe...


Inilah adik kaklong yang kelima...
sekarang belajor kat Politeknik...
Ambil Diploma Seni Bina...
Dier lah antara adik kalong yang paling bayk ckp...lincah...n selalu kena tgk2...haha...
jgn marah ct...
Mak ayah pesan mcm tu kat kaklong....
Okey...sehingga sini dulu yer...InsyaAllah...kaklong akan post new entry lagi...
sekarang ni..kaklong agak busy menyiapkan apa yg patut untuk majlis kaklong nnt...
Sebenarnya....
Dua peristiwa kat atas membuatkan kaklong sedar betapa pentingnyer keluarga dalam hidup setiap manusia...
Dalam Islam...hubungan kekeluargaan amat dititikberatkan bagi membina masyarakat yang sejahtera....
Buat yg masih punya mak ayah....
carilah masa walau sedikit untuk luangkan masa bersama mereka...
hargai mereka...
buat mereka rasa sgt2 dihargai dan disayangi...
Buat yg sudah tidak punya ibu ayah...
ingati mereka...dengan hadiah doa dan sebagianya...
Walau apapun yg dilakukan ibu ayah kiter...
mereka sebenarnya sentiasa cuba melakukan yg terbaik
untuk kiter...
untuk masa depan kiter....
untuk membahagiakan kiter...


1 comment:

cIk pEnNa said...

nape nye kak long accident dulu??