Monday, January 2, 2012

Fyqah mimpi apa sayang...



Salam...

Ni citer mlm tadi...tgh kami bertiga lena tidur (Siangnya pulun mengemas rumah...mengubah perabut dan sebagainya...) Tiba2 kaklong dan suami dikejutkan dengan jeritan nyaring suara Fyqah...die jerit kuat sgt mcm org ketakutan tu...

So, berdebar gaklah jantung kaklong..dub dab dub dab....(Kbtln sblm tidur kaklong pi lyn citer Damping Malam...hehe...tp Fyqah tak tgklag...die dah tidur awal lagi)

Lps terjaga akibat dr jeritan tu...Fyqah peluk leher kaklong sambil pnggl "Ummi...akut..." berulang kali die sebut... Sambil peluk die...kaklong tepuk2 then bacalah ayat kursi, selawat dan beberapa potong ayat lain pelan2.... Suami kat sebelah dah sambung tidur semula....


Kredit to Nashunter for this pic: Gambar terbaru kami bertiga di Kota Mahsuri, Langkawi..


Sejam jugalah... barulah Fyqah lelap semula...tu pun msh dalam pelukan kaklong... Fyqah dah tidur lena...barulah kaklong tidur semula...sblm tu bmbg jg....Fyqah diam je...peluk kaklong tp tak pejam mata nak tidur...bulat je mata die duk tgk sana-sini... Kaklong siap minta suami bukakan lampu bg cerah sikit...(hehe...yg sebenarnya kaklong yg takut...:)



Pagi tadi...sambil2 siap nk pi kerje kaklong tnya Fyqah.. "Fyqah mimpi apa mlm tadi...nape takut...." die pun jawab... "Takut...Abbit (Rabbit) gigit..." Tersenyum kaklong ngan suami...beriya die citer sambil tnjuk kat kaki die...rabbit gigit.... Pastu kaklong tanya lagi itu ini...die pun tunjuk kat pintu dpn umah smbil citer "abbit acyok gigit Fyqah..." (Rabbit masuk gigit Fyqah)..Aduh lah Fyqah.... dah pandai cakap ni, mcm2 die blh citer.... Jiran dpn umah kaklong mmg bela Rabbit...bukan sekor dua...byk juga...dalam 12 ekor kot...2 ke 3 darinya arnab pelihara....selebihnya tu arnab daging... Fyqah mmg suka main dgn arnab2 tu semua...tambah2 arnab tu pun rajin jugalah merayau sampai ke rumah kami dan Fyqah akan layan main arnab ngan abah die... Agaknya sebab tu lah kot sampai bawa ke malam duk ngigau ngn arnab...Tp knp die jerit ye...Arnab tu jadi gergasi besar kot....



Aduhai anak....

Jgnlah diusik anak kecil dgn hantu dan sebagainya...sian die...tidur terganggu....


3 comments:

Nasrullah Jaafar said...

Ala...tomeynye...
fyqah dah mimpi sampai cuak2...
yg bestnye..dia pandai citer..
alahai..tomey2...hehe (^_^)

syahir said...

Ala...tomeynye...
fyqah dah mimpi sampai cuak2...
yg bestnye..dia pandai citer..
alahai..tomey2...hehe (^_^)

syahir said...

Ala...tomeynye...
fyqah dah mimpi sampai cuak2...
yg bestnye..dia pandai citer..
alahai..tomey2...hehe (^_^)