Sunday, January 1, 2012

Azam tahun baru ke ni???

Salam...
2011 dah pun 2 hari berlalu...seiring dgn masa dan tahun yg berlalu...umur pun semakinlh bertambah... Mcmn plak ngn KEHIDUPAN??? Takkan same je setiap tahun kan....
Setiap manusia perlu ada WAWASAN, barulah ada KEMAJUAN... Sebahagian dari kita adakalanya suka memperlecehkan azam yang dipasang setiap tahun... kata-kata yang sering kita dgr dr mereka yg suka memperlecehklan azam orang seperti.."Tahun lps punya azam pun nth kemana, buat pe duk berangan nak buat azam baru"..."Ye je duk berazam itu ini...buatnya idok pun" "Amboi...azam ke berangan je ni"...dan mcm2 lagilah...(Kaklong tak buat research pun, hnya bersumberkan sembang2 dgn org dan baca dari pelbagai blog dan web..

Sebenarnya...pada pandangan peribadi kaklong...AZAM itu PERLU... Ia adalah peransang motivasi untuk setiap orang MEMAJUKAN DIRI... dan seterusnya MENGUBAH KEHIDUPAN agar menjadi lebih baik dan lebih maju dan lebih hebat.. Yg pntg azam tu perlulah rasional itu dicapai..dan menuju ke arah kebaikan DUNIA dan AKHIRAT... Dan jgn lupa...setiap awal TAHUN HIJRI juga..perlu ada azam untuk pastikan BUKU BARU yang dibuka mencatatkan AMALAN yang dapat membantu kita semua di AKHIRAT kelak...

Sekian, peringatan untuk kaklong juga...!!!

No comments: