Tuesday, October 23, 2012

Cameron Hinghland setahun lalu...

Salam...

Gambar lama dah sangat2...setahun yg lalu...tp kaklong nk kongsikan juga sbb ada motifnya...
Motif??? sbb ada diklngn keluarga kaklong merancang nk g bercuti ke Cameron Hingland...so, n3 kali ni just nk sharing citer2 percutian kami ke Cameron Hinghland pada tahun 2011...masa tu Fyqah baru umur setahun...dan Naufal blm lagi wujud...dalam perut pun takde lg ms tu...


Kami naik ke perbukitan Cameron Highland dari Tapah...so, jalannya mmg mencabar...berpusing dan sempit..apapun best dan mmg menarik...apa lagi bila dh penat mendaki dan kepala pun pusing...mata di hidangkan dengan pemandangan yg indah..ladang teh yg menghijau...

Strawberi dan Cameron Hinghland mmg tak dapat dipisahkan... rasanya semua setuju kan...
Kalau pegi CH...tak menikmati Strawberi Malaysia ni mmg rugi...



Fyqah masa ni dah blh berjalan...tp msh jatuh bgn lagi...



Ladang teh... best duduk kat tengah2 ladang teh yg menghijau...masa ni dah tengahri...cuaca panas... teriklh juga...kbtln masa g ni...pertengahan tahun...so, masa ni mmg musim panas... taklah merase cuaca CH yg sejuk menggila...kecuali awal pagi..mmg sejuk...malam lagilah...sampai ketulang...



Kat dalam Rose Garden...byk sgt bunga2 yg cantik...menawan hati... tp tak beli pun sbb kata org cuaca kat Bangi yg panas terik tak sesuai untuk tanam bunga yg mahukan cuaca sejuk mcm kat CH...
Adalh juga pokok2 yg sesuai tuk ditanam...tp baik beli kat Nursery Bangi je kot...jauh benor nak bawa...hehe..



Hari ketiga...sempat singgah main air kat Air Terjun Lata Kinjang...mmg best...air sejuk dan jernih..

Fyqah dah siap mandi...dah2 jom balik umah...

Pokok cantik yg berjaya menawan hati kami untuk memilikinya...

Sedap sgt...kalau dapat g...nk cr lagi dan nikmatinya puas2...enak sgt..manis masam dan berkrim...


 Rindu sgt saat Fyqah kecil camni...

 Pasar pe tak ingat dah...singgah jln2..mcm2 ada kat pasar ni...semua fresh dan murah2..org CH mst dah puas mkn sayuran segar kan...

Salad segar yg menawan hati mengakhiri n3 kaklong kali ni..


1 comment:

Nasrullah Jaafar said...

Bestnye g Cameron Highlands ngan org tersyg (^_^)