Saturday, October 20, 2012

Naufal dah mula mamam n still fully breastfeed...

Salam...

Haha...tajuk kemain lagi kan...Sebelum tu...tahniah buat pasukan bola sepak kegemaran my husband...The Red Warrior menang Piala Malaysia...best juga lyn husband tgk bola mlm tadi...

Orait..berbalik pada tajuk yg propa kat atas tu...putera kedua kami...Tuan Naufal Syakeer dah 6 bulan...
Pada usia 6bulan ni Naufal blh meniarap dan guling2 balik-balikan badanya...

Berat Naufal sekarang dah 9kg...mmg sdp gomol2 ngn die...
Still breastfeed sepenuhnya tanpa formula milk...
Alhamdulillah kaklong msh dpt meneruskan penyusuan untuk Naufal...dan sbnrnya si kakak Nurain Syafiqah dh berusia 2 tahun 8 bulan juga still bf...tp just time nk tdr je...jenuh juga nak pisahkan die...huhu...


Naufal juga...dah mula mamam solid food...alhamdulillah setakat ni rajin lagi lah bgn pepagi siapkan solid food die... mudah je kan...buat bubur nasi campur sayur dan apa2 sumber protein spt ikan, ikan bilis...pas tu blander je...selalunya kaklong msk extra tuk dibekalkan kpd pengasuh Naufal...sbb Fyqah pun akan menyendeng sama sua mulut nk mamam bubur tu juga...

Dua permata hati...anakanda sayang...





No comments: