Sunday, January 6, 2013

Muzium TUDM Kuala Lumpur

Salam..

Pernah tgk kapal tentera dpn mata? siapa yg keje bw kapal tentera mstilah sllu dh kan...hihi..
Penghujung 2012...kaklong dan suami sempat bawa Fyqah dan Naufal jln2 tgk kapal tentera kat Muzium TUDM Kuala Lumpur...

Muzium ni terletak di Sungai Besi...Kalau kita lalu Jalan Istana dar arah selatan..kita akan nmpk susur kelaur sebaik sahaja lps selekoh tu...
Free je msk muzium ni...tkde byr tiket pape...
Dalam tu ada pameran bermcm2 jenis kapal tentera..ada yg dipamerkan dalam tmpt berbumbung mcm gudang gitu...
dan ada yg kat luar atas padang je......mmg real kapal tenteralah yg dipamerkan tu...

Lps letih round tgk kapal...blh rehat2 kat wakaf yg disediakan...
Lebih bgs lagi kalau kita dtg bawa bekalan mknan..blh santai2 sambil minum..sbb ada disediakan wakaf yg bersih dan siap ada kipas segala..so, tak pyh citer panjang jom tgk pic sama2..






2 comments:

hasleenda said...

salam kak long..lama giler lin tak jengok blog kak long..tgk2 dah ada baby 8 bulan dah heheh..jelesnya dah ada sepasang..lin lak dua2 hero..hehe

Kaklong @ Izan said...

Salam lin...kaklong pun dh lama sgt tak up citer dlm n3 blog ni..ikut sempat n mood rajin...hihi..
Alhamdulillah lin...anak2 rezeki Allah..