Monday, July 5, 2010

Hikayat Tiga Rasa

Salam....

Lame benor dah blog ni tak berupdate...
Biaselah....Kaklong ni blogger thp biase2 je...
Sj suka2 create citer n upload foto2 kngn....
So, today...i have 3 story about my activities...n also about my baby...

********************************

Pengasuh Baru Syafiqah...
Mulai 30 Jun 2010...Syafiqah dijaga oleh ibu muda yang menggelarkan dirinya mama pada anak kaklong... 1st time hantar Syafiqah sendirian...tanpa suami...coz abg kn pg kerja dulu...alhamdulillah Syafiqah ok...baik je die duk dlm car seat... Plg best...ms drive sepanjang jln nk ke umah Kak Ana...Syafiqah suka perhati je kaklong drive...bila kita agah2, sembang2 n nyanyi2 ngn die...blh plak die ketawa or plg kurang senyum2.. So sweet...i like this moment..(aduh..ummi rindu sm kamu Syafiqah...) Jarak umah kak Ana ngn tmpt kerja n umah Kaklong cuma 2km.. Alhamdulillah kaklong takde pape kesukaran utk laksanakn rutin harian...pagi2 hntr Syafiqah ke rmh BS...Thanks juga pd abg yg byk membantu di waktu pagi...

Syafiqah di hari pertama nk ke rumah BS...budak bam-bam yg blm mandi...

***********************************
Bengkel Training of Trainers for Diploma Pengurusan Islam
Kualiti seorang pegawai amat penting untuk dititikberatkan sbg persediaan menghadapi cabaran nature kerja dan masayarakat pada masa sekarang..(mcm berceramah la plak...) Atas alasan itu...sebg persediaan...bermula pengambilan pegawai HEI yg akan dtg... Diorang kn ikuti program Diploma Pengurusan Islam selama 6 bulan di ILIM sebelum dihantar untuk berkhidmat... Dan kami sebagai staff ILIM perlu bersedia untuk menjadi penceramah or Fasilitator bagi menjayakan perlaksaan program tersebut... So, antaranya menyertai beberapa siri bengkel T.O.T.... Alhamdulillah kaklong seronok menyertainya...bukn shj nak ngajar kiter malah blh jdkan bengkel ni sbg st cr utk membina keyakinan diri.. bengkel ni berlangsung dari 29 Jun sehingga 2 Julai 2010.

Kaklong ngn kwn2....baru pas wat aktiviti Cerun Maut..

**********************************
Semi-Family Day PPUI, ILIM
Sebenarnya, hari keluarga ni bukanlah Hari Keluarga yang besar... Hanya melibatkan staff di Pusat Pengurusan dan Undang2 Islam, ILIM shj.. Takde pape acara sukaneka... Very simple...setiap family bawa makanan masing2... n kami mkn sm2...berkelah spt satu keluarga... Tmptnya kat Laman Duta, Putrajaya...ala...kat Muzium Mamalia.. after mkn2...ada sesi taaruf...setiap ahli keluarga memperkenalkan pasangan n anak masing2... Walaupun simple...aktiviti ni sgt menyeronokkan...ms nilah nk knl family rakan sekerja..nk mesra2... Bgs tau wat program macam ni...bila penyertaan tak ramai..kita dpt knl lbh rapat lagi...secara tak langsung dpt mengeratkan ukhwah...dan lbh2 lg rakan sekerja adalah org yg akan bersama kita seharian di pejabat..so, pntng utk kita knl keluarganya spy hubungan yg terjalin di pejabat dpt dieratkan...dimesrakan...kerja pun dlm suasana yg harmoni.. Bak kata Bos kaklong ms program Semi-Family Day tu..."Kat luar sy ni sama je ngan antum semua...kat ofic je bos..." InsyaAllah pada 10-11 Julai 2010 nnt, Family Day ILIM plak...yg ni besar2an lar...ramai penyertaan n buat kat KM Chalet, Kuala Linggi, Melaka.... Ok..ukhwah fillah abadan abada...

Syafiqah dan Bisya...(Bisya ni anak kwn Kaklong...mamanya partime wat bisnes n class cake...sape2 yg duk sekitar Bangi n nk join kelas buat kek dgn yuran yg murah blh lah klik sini...)

Syafiqah di dukung abahnya...My Bos berbaju biru duk berbual apalah tu...

Makanan yg dh hmpir licin..laksa...nasi goreng...kek...puding roti...sandwich...mcm2 lah...


Santai2...sembang2...

*******************************
Ok..tu sj hikayat 3 rasa dr kaklong...
Betemu lagi di lain hikayat....InsyaAllah...citer Family Day di Melaka plak nnt...

2 comments:

honeysour's blog said...

kak long, mane nk carik air longan n kurma tu ek? ari tu da try sepeket. kawan kasik rase. sedap jugak n susu bnyk jugak malam tu.

ari tu carik kat car4, tak jumpe la..

Kaklong @ Izan said...

Honeysour's: Semalam masa shoping kat Maydin, Putrajaya...kaklong ada nmpak...kat bahagian bawah...kat ngan nestum n segala minuman 3in1...