Monday, March 21, 2011

Permata Ummah Juarai Rancangan Adik-adikku Musim ke-2.

Salam..
Tahniah buat adik Munir, Fasiha dan Zaid serta semua finalis akhir program Realiti Adik-adikku anjuran JAKIM dan RTM..
Kagum melihat kepetahan dan keyakinan semua peserta menyampaikan pidato dan diselitkan dgn unsur-unsur kesenian Islam seperti bertaranum, azan, nasyid dan ada juga yg bersyair dan bermain alat muzik.
Tak mudah nak melatih anak-anak kecil tu semua...tahniah juga buat para Murabbi dan Rais yang terlibat...juga kepada mereka yang terlibat secara langsung atau tidak...bangga menonton rancangan tu malam tadi...tak mustahil suatu hari nnt, kita boleh jadikan rancangan ni sebagai rancangan yang paling diminati di kalangan kanak-kanak dan juga org dewasa sbg ibu bapa...

Kaklong sebenarnya tertaik dgn intipati pidato yang disampaikan juara adik-adikku malam tadi...adik Munir dgn tajuknya Permata Ummah...kata beliau...2 langkah nak melahirkan permata ummah yang berkualiti, yang hebat...ialah :

  1. Berikan anak minum susu yang original, susu yang berkhasiat, iaitu susuibu.
  2. Berikan anak didikan agama yang sempurna sejak kecil lagi...

Penyampaian adik Munir menarik...tidak menjemukan...bukan sahaja adik Munir...sebenarnya semua peserta hebat...petah, bersemangat, menghiburkan dan mengkagumkan...

Moga akan ada Rancangan Adik-adikku Musim ke-3.

1 comment:

☆ lieya latif ☆ said...

berkenaan dgn susu ibu tu lieya setuju sgt kak long....mudah-mudahan lieya pun dipermudahkan mcm kak long tuk BF baby selama mungkin......