Tuesday, March 20, 2012

38 week..Keputusan BSP dan akhirnya...

Salam....

Alhamdulillah kandungan kaklong sekarang dah nk masuk 38 minggu... Hingga saat ni semuanya ok...HB normal...tekanan darah normal... cuma satu je yg kurang normal... kandungan gula dlm darah...
Seperti n3 kaklong sblm ni... kaklong dh citer kan... Kaklong ada GDM...
So, akibatnya knlah buat BSP.. Baru sekali buat dan kptsnnya 5.3/8.0/4.4/4.9... Yang 8.0 tu...mmg problem besar lah...sbbnya kaklong mkn nasi lemak sejam sblm test BSP...ingatnya ibu-ibu disana...sblm buat test BSP..kn puasa 2jam..baru bacaan cantik.
Bila dah jadi mcm tu...nurse buat appoitment untuk kaklong jumpa Doktor kat KK Dengkil.. Pastu bila dah jumpa Doktor kak KK Dengkil...beliau buat surat rujukan suruh kaklong pegi jumpa Doktor kat Klinik O&G kat Hospital Serdang.... dan insyaAllah esok kaklong akan jumpa doktor...dan tggulah apa kata doktor plak...

Masa jumpa doc kat KK Dengkil kaklong tnylah ttg perkembangan baby dan sebagainya... maklumlah kandungan pertama dulu takde apa masalah sgt... Tak kena buat MGTT... Tak perlu jumpa doc kat Klinik O&G dan sebagainya... malah alhamdulillah masa bersalin pun mudah dan tak sakit lama...

Kat Doc..yg namanya Dr. Raffa... Air ketuban dan mula kurang...tp, anggaran doc masih cukup shgga bersalin nnt... Lain2 semua ok... Katanya lagi...disebabkan ada GDM...so, kalau masih tak bersalin pada tarikh EDD (5 April 2012) kaklong kn serah diri kat hospital untuk diinduce paksa bersalin gak...huhu...ni yg takut ni...sbb dgr2 kalau kn induce sakit woo... Mudah2an sblm tarikh EDD lagi kaklong dah selamat bersalin dgn mudah...

Bos ada tny...tak ambil cuti awal ke? Terfikir juga nak cuti..rehat...sbb sekarang ni mmg selalu sgt letih2 dan lesu je rasa... Tapi...kerja banyakkkkkkkk.... Sape nk tlg... Kalau tggl nnt tak jln plak... Malah sblm 5 April...kaklong ada bengkel yg perlu dikendalikan pada 2 - 4 April... Buatnya dah bersalin, alamatnya kena redho jelah serah pada penolong dan pembantu untuk kendalikan sepenuhnya... But, dah tentulah sape yg menanggung kerja nnt kn take over kan...;)

Orait...back to work... Siapkan laporan dan hubungi pihak2 yg berkenaan untuk set up apa yg patut... Bye...

1 comment:

Nasrullah Jaafar said...

Semoga segalanya dipermudahkan Allah swt.
Mari berfikiran positif utk dptkan yg positif. Lets spread the positive charges (^_^)