Sunday, March 20, 2016

Zoo Negara

Assalamualaikum.

Cuti sekolah hujung tahun 2015, kaklong dan keluarga sbelah suami berjalan sekitar KL. Kira cam family gathering lah...Diorang sampai umah kaklong sehari lepas kakak keluar ward. Tidur umah kami je..seronok juga. But lain kali kena plan dtg lagi, tak puas hati kaklong sebab tak dapat menjamu dan ber BBQ..huhu...dgn umah yang tak sempat berkemas cantik2, maklumlah kaklong kan tidur hospital...temankan kakak.



Ok, salah satu aktiviti kami ialah berjalan-jalan ke ZooNegara. Ramai betul orang...full parking.. Ok, tak nak citer banyak sbb Zoo Negara ni tempat biasa lah kan.. Yuran masuk mahal jgklah.. Kami guna Bonuslink, so dapat promotion price. Anak-anak yang riang, jenuh nak suruh bergambor.


Dalam Zoo Negara ni luas, banyak juga haiwan...yang bestnya dapat tunjuk anak2 haiwan liar mcm Harimau, harimau putih pun ada...masa ni dia mmg menonjolkan diri, so puaslah tengok. Ada singa, zirafah, badak air yang bapak gemuk, gajah dan mcm2 lah...


   
Family kaklong, Naufal...hero yang sgt susah bergambor, kakak pun sama, saje g sorok muka dia..haha


 Cubaan kedua bergambor..janjilah cukup kourum, walaupun Naufal n Kakak masing-masing dgn gaya yg ntah pape...

 Suke abgngah n adik tgk flaminggo.

 Ralit deme. Sumayyah cakap ayam...

 Tgk gajah tunjuk montot..

 Angah Naufal ikut Zirafah yang jelirkan lidah.

 Angah hero, tak takut pun dgn lipan..haha bangga je dia ckp gitu.

 Angah ajak tok ayah ambik gambar ngn Panda.

Kakak ipar kaklong yang gojes dan sporting. Love u all.

Sekian, catatatn ringkas perjalanan anak2 ke Zoo Negara bersama sepupunya. 

No comments: