Wednesday, August 11, 2010

Tamat Sudah Pengajian Sarjanaku......KONVOKESYEN UKM KE-38


Salam....

Alhamdulillah setelah bertungkus lumus...bersengkang mata...
Bersedih pilu bila terkejar2 nk menyiapkan tesis...dpt plak penyelia yg sangatlah telitinya...
Bersusah payah mencari rujukan kat mcm library...
Surf internet cari maklumat...
Dan mcm2 lagi episod suka dukanya.....
Akhirnya kaklong dh tamat pengajian diUKM...

Pada 11 Ogos 2010...jam 7.30-12.00 kaklong menghadiri Majlis Konvokesyen di UKM..
Menerima Ijazah Sarjana Pengajian Islam dari DYMM Tuanku Muhriz ibni Almarhum Tuanku Munawir...

Paling gembira sekali bila mak dan ayah...serta suami serta anak ada bersama meraikan kaklong...Masa duk mengandungkan Syafiqah dulu...kaklong sibuk menyiapkan tesis...sebaik saja habis berpantang, trs menghadiri viva (ujian lisan)...

Alhamdulillah akhirnya LULUS....

Bersama suami dan anak....

Syafiqah yang tertidur sebaik sahaja dlm dakapan ummi...sepanjang kaklong dlm dewan, syafiqah dijaga abah dan pakudenya...

Bersama mak, ayah dan ude serta anak dan suami...
Ada yg bertanya...xnk smbung lagi ke?
Hehe...dah ada anak, ada suami dan kerja pun alhamdulillah dah selesa..
Jadi, utk saat dan ketika ini, memadailah dulu dgn apa yg ada...
Kaklong nk berikan sepenuh tumpuan pada keluarga dan kerjaya....
Kepayahan menyiapkan tesis dan terkejar2 ke kelas....masih blm hilang lagi rasanya...
Haha...Nak main ngn anak puas2 dulu.


Sejambak bunga dari mak, ayah dan adik-adik....

Sejambak bunga dari abang dan Syafiqah...


Mudah2an...kejayaan kaklong yang tak seberapa ni jadi pendorong untuk adik2 kaklong utk lebih berjaya....
Penghargaan buat ayahbonda...Jaafar bin Sulaiman dan Fatimah binti Othman....

serta suami...Tuan Mohd Shahimi Tuan Ab Rahman..
Juga anak yang masih kecil...Tengku Nurain Syafiqah Tuan Mohd Shahimi...
Tak lupa juga buat semua adik2....Wan, Aini n Miqdam, Zahid, Nasrul, Siti, Muslih, Fashihah dan Syahir....

6 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alhamdulillah....tahniah kak long.....semoga berjaya selamanye....

lieya respek betol dgn wanita yg dah kawin, bekerja plak lagi tapi boleh habis kan study.....mmg 'kuat' la kak...tahniah lagi sekali kak.....selamat maju jaya tuk kak long yeak....

CuTeMiUt78 said...

salam singgah sini.. tahniah di atas kejayaan itu

IbuDhira said...

kak longgg..tahniahhhhhh...berjaya akhirnya...mmg superwoman la ~ wanita bekerjaya ada anak..sempat pulakk abeskan study ..seronok tengok..jeles pon ade gak..hehee...rasa nk study balik..tp cam tak ter catch up je nnti..nway skali lagi tahniah ye!!

nota:tembam nye syafikah...gebu putih lak tuh..

Kaklong @ Izan said...

Lieya: Terima kasih... kuat tak kuat byk jugalah pengorbanannya lieya...tp demi nk mencapai matlamat menghabiskan study...tempuh jugalah...huhu...

Kaklong @ Izan said...

CuteMiut78: Terima kasih...singgah selalu pun takpe...

Kaklong @ Izan said...

IbuDhira:Thanks ya...!! kaklong bukanlah superwomen....biase2 je...ms konvo baru2 ni..ramai gak ibu2 yang konvo sama ngan kaklong...yg tgh sarat mengandung 8bln pun ada...
Nway...tima kasiih ye...blhlah apply...smbung belajar kalau ada keinginan...kaklong support...hehe...

Syafiqah membesar ngn susuibu setakat ni...alhamdulillah die sihat...