Monday, August 30, 2010

Kereta Sakit...........



Salam....

Cuti Nuzul Quran yang lepas kaklong balik umh mak...kat Manjung perak....
Tp, balik pun lps husband habis kerja, coz Putrajaya kan tak cuti..
Alhamdulillah dapat berkumpul ramai2...berbuka puasa...
Semua adik2 ada kat umah...kecuali adik yang bongsu, sebab die tak dapat cuti...

Hari Ahad kami kuar ramai2...tiga buah kereta konvoi cari baju sedondong untuk raya nnt....
Alhamdulillah selepas berpanas terik....dapat juga baju yang dicari...
So, tggulah lepas raya nnt, InsyaAllah kaklong akn update gambor kami sedondong di hari raya...
Selepas keletihan pulang dr shopping, suami kaklong rehat n tidur sekejap, sblm km bergerak nk pulang ke Bangi....maklumlah...Isnin kami sama2 dah kerja...

Ujian Allah s.w.t....2 jam kami terkandas dalam kesesakan yg teruk kat Sg. Buluh..bkn h/way...tp kt pekan sg.buluh....
perut dh lapo...sebab buka puasa hnya makan nugget dan air yg dibawa dr umah...
Bergerak dr umah pun dh jam6 sebenarnya....

Selepas terselamat dr kesesakan....akhirnya trafic lancar...(hehe...rse mcm pelapor trafic plak)
Namun sekali lagi Allah menguji kami....
Tiba2 kereta yg dipandu suami breakdown...
Dh lah ms tu kami ada kat lorong paling kanan...
Akhirnya kereta berhenti kat tepi jalan sebelum smpai tol Sg. Besi....
Selepas enjin dimatikan....barulah dpt dihidupkan semula...
Tetapi, bila nk sampai dh kat umah....
elok2 je dpn pos pengawal..kereta sekali lagi buat hal...kali ni mmg dh tak blh buat apa....



So.. akhirnya....hari ni....
Kereta Persona Blueberry Tea yg belum pun sampai 2 tahun dah kena tarik...
Kereta kami sakit...terpaksa naik ambulans pergi hospital...
Harapnya tak lama lah kereta tu masuk hospital...



Apapun...ujian2 yg Allah bagi ni hnya sedikit dibandingkan dengan mereka yg lebih berat ujiannya di jalan raya....



1 comment:

Nash said...

ujian2...
setiap ujian ade hiqmahnye...
kot2 dpt kete baru ke..
hehehe...
papepun..semga WRU cepat sembuh...
skit je tu kot..manja2 skit..insyaAllah (^_^)