Monday, October 10, 2011

Ibu hamil dan menyusu pun perlu minum susu gak...

Salam...


Kali ni kaklong nk kongsi ttg susu untuk ibu-ibu hamil dan ibu-ibu yg sedang menyusukan bayi...

Sbnrnya byk kan susu khusus ni kat pasaran...mcm2 brand yg ada....


Bila kita hamil...lazimnya doktor atau nurse akan pesan...minum susu...

Mmg tak dinafikan khasiatnya...lbh2 lagi untuk membantu tumbesaran dan perkembangan bayi dlm kandungan...hihi..tetiba citer psl bayi dlm kandungan plak ye....


Ni susu MAMIL MUM....kaklong dah rasa...sdp gak...lemak2 manis gitu....minum saje pun ok dah....

Susu ni untuk ibu hamil dan ibu menyusu...


Yg ni plak....kaklong tak rasa lagi...tp dh ada stoknya...
Baru2 ni ms kat Tesco Nilai...ada promoter tu offer...tukar ngan kotak susu ibu yg kosong...satu kotak dapat satu tin susu...so, apa lagi...kbtln br je bl susu ibu...trs bagi kotak kosong kat die....isi form n dptlah satu tin susu ni...nnt blh lah minum...
susu ni untuk ibu hamil dan ibu menyusu....



Susu ni pun tak pnh minum lagi...best tak rasenya ye...?
yg ni pun sama gak...untuk ibu hamil dan ibu menyusu....



Susu Anmum ni mmg dah sebati sgt2 ngn kaklong.....selalunya minum yg susu asli...no coklat n no vanila....

Anmum ni...hnya untuk ibu hamil....so kalau ibu menyusu kn telan susu Anmum Lacta plak...

atas faktor ni lah kaklong cuba beralih ke susu brand lain yg sesuai untuk ibu hamil dan ibu menyusu....



Kbykn ibu2 bg respon tak blh nk masuk rase2 susu ni...

But for me...alhamdulillah...setakat ni...tekak melayu kaklong ni msh boleh menelan mana2 susu...


Kenapa kaklong minum susu ibu ye....sebab....

Pertamanya kaklong menyusukan Syafiqah....

Keduanya kerana kecederaan lutut yg kaklong alami menyebabkan kaklong perlukan kalsium tambahan untuk tulang yg lbh sht...takkan nak minum susu berjenis2 kan...susu tulang...susu ibu lagi...;)

Ketiganya sbb Syafiqah dh nk dpt adik....alhamdulillah...;)))