Monday, December 5, 2011

Batu Kurau... Kenduri-Mandi Air Terjun-Makan Durian

Salam...




Unplaning Vocation...itulah yg kaklong blh gambarkan ttg percutian dan perjalanan kami Ahad lepas..4 Dis 2011. Jemputan dr my sis dah lama...kenduri kahwin adik lelakinya... Tp km taklah merancang untuk turun, sbb perjalanan agak jauh dr Bangi nak ke Batu Kurau tu...dalam 4 - 5 jam... Cuti mmg tak blh apply, bukan sbb dah hbs cuti, tp sbb ada kerja penting yg tak boleh nk ditinggalkan pada hari isninnya...


So, hari sabtu tu...suami ajak balik juga ke Batu Kurau... Tanpa berfikir panjang dan dengan hati yg berbunga-bunga...kami pun bergerak ke Batu Kurau jam 8.30 pagi dan sampai umah Kak Aini lbh kurang jam 12.30 tghri...


Lepas mkn..kami ke chalet yang telah disewakan my sis untuk family kaklong yg turun dari Manjung... Kedudukan chalet tu plak sblh air terjun je...so apa lagi...km terjunlah main air tghri buta.... best juga...panas2 main air....


Pas solat zohor+Asar...dalam jam 3.30 ptg...pegi semula umah kenduri...mkn lagi... Pastu baru gerak balik semula ke Bangi dalam jam 4.45 kot..jam 10.30 mlm sampai Bangi semula..


Dalam perjalanan singgah beli durain dulu...


Durian Batu Kurau mmg best...Terbaik!!!


Akhirnya dapatlah beli durian yang mmg best RM20...dapat 10 biji...


Mmg puas hati...isi best dan sangat2 berlemak dan terase nikmatnya mkn durian...setakat ni tak de yang mengecewakan lagi...bukanya...pasti takkan dikecewakan...



Minggu dpn..11 Dis ada lagi undangan kahwin dr anak sepupu kaklong kat Lubuk Buntar... Mgkn tak dapat pegi kot...sebab 16 - 19 Dis... Kaklong akan bercuti lagi... Family Trip ke Langkawi...



Alhamdulillah masih lagi diberi kesihatan dan kekuatan yang baik untuk berjalan...

Cuma lenguh2 kaki, sakit urat tu biaselah...teraselah juga...


2 comments:

cIk pEnNa said...

meh la dtg makan durian umah mak saya...free aje pun..x yah g beli..
hehehe

every week balik..4sure bawa balik durian..:p

Kaklong @ Izan said...

Bestnya....dpt mkn free...
Mailah lajak hantor kat Bangi...hehe...