Friday, June 22, 2012

Akhirnya...dapat kunci...

Salam...

Setiap manusia telah ditentukan Allah rezeki masing2...cuma kita kn usaha untuk pastikan rezeki itu sampai pada kita...bukan dtg bergolek...dan alhamdulillah akhirnya kami dah dapat beli sebuah rumah yg serba sederhana sebagai aset untuk anak2 suatu masa nanti..

 Lawatan ke tapak projek...ms ni rangka lagi...Desember 2010

 Sikecil Syafiqah meninjau kawasan... Jun 2011

Kerje-kerje simen lantai....Julai 2011

JUN 2012....Akhirnya, kami dah dpt kunci rumah yg tlh km beli hmpir 2thn yg lalu... Rumah pertama kaklong dan suami tu mmg penuh nostalgia...dibeli saat Fyqah mash bayi...kmdn dpt kunci bila die dh besar dan punyai adik yg msh bayi...

 Masa ni tak dpt kunci lagi..msh blm siap sepenuhnya... Oktober 2011


 Pokok palm ditaman kat laman, walaupun blm dpt kunci...siap pesan kat buruh2 indon kat situ minta tlg siramkan... haha..tb2 teringat kat mamat indon yg baik tu..

Lepas dapat kunci...kami pasang grill, buat table top, wiring...tambah plug, tambah kipas...pasang lampu dan sebagainya...alhamdulillah semua kos tu tak sampai 10k. Pemaju ok...bila wat aduan ttg defection, cpt je diorang dtg baiki.. Tak wat kabinet dan reno byk sbb nak sewakan je dulu....

 Dah bersih slps aktiviti gotong royong ngn adik2..thank ude dan yang..

 Inside...

 Ruang tamu...

 Jom masak2 kat kitchen yg serba sederhana ni...

Ruang dining atau family hall....

Alhamdulillah....akhirnya rumah yg serba sederhana ni telah selamat disewakan kepada pasangan suami isteri yang punyai 3 orang anak antara 12 tahun ke 2tahun.


No comments: