Thursday, January 8, 2009

Alamak....thesis tak siap lagi...huhu....

"Nie kes sajer nak melepaskan 'tekanan'
huhu...tesis tak siap lagi...
kerja byk lagi...
modul kursus tak lengkap lagi...
asyik kena ganti bos masuk meeting jer....
Tolong mak....tolong kaklong...
Nak kenduri kahwin pun tak ready pape lagi...
Apa pun tak fkr lagi...." Jeritan hatiku jer....huh...lega rasenya.....


Sebenarnya.....aku spttnya kena kawal fikiran...tenangkan diri....
tarik nafas....lepaskan (bukan wat YOGA tau....dah difatwakan Haram!!!).....Alhamdulillah....bernyawa lagi aku rupanya...

InsyaAllah...aku kn siapkan satu persatu....kemaskini apa yg patut...

Amalkan 5'S....(mcm wat iklan plak)...

Ok....nak sambung kerja sikit.....cukuplah dulu melegakan fikiran...
Apapun yg kita buat...
tension ker....sedih ker...kecewa ker....
Kita kn ingat....
Allah sentiasa bersama kita....

2 comments:

aqil mubashshir nuruddin baharudin said...

salam singgh...aqil..moga kak sihat sllu...

kakyong said...

salam..
kebetulan singgah di blog u ni.. :)
Insya Allah, sempat nak buat persiapan, ada masa 4 bulan lagi.. akak dulu kenal suami tak sampai 3 bulan, bertunang 3 minggu, lepas tu nikah.. haha, kalut ler juger. Insya Allah, 4 bulan tu sempat lagi.. yg penting u kena bertennag & buat checklist apa yg perlu buat dulu & seterusnya.. Tahniah in advance..