Sunday, April 22, 2012

Storage Breastmilk Fiffy

Salam...
Ni cerita storage breastmilk sbnrnya...tapi layan jelah foto Fyqah dan Naufal ye....
Kaklong sekarang kan tgh berpantang kat umah mak... Dalam berpantang, kaklong tetap pam breastmilk (BM) for Naufal...buat persiapan awal sbb bimbang bila nak masuk kerja awal Jun nnt, tak byk plak EBM yang ada..maklumlah sekarang ni pun kaklong masih perlu susukan si kakak yg dah 2 tahun, terutamanya waktu malam... 
Alhamdulillah BM masih cukup untuk Naufal walaupun kaklong susukan Fyqah dan pam bila bengkak.. 
Kaklong tak bawa segala keperluan yg lengkap untuk simpan BM..so, baru2 ni kaklong khbsn botol untuk storage BM yang telah dipam.. 
Jadi, masa kuar shopping hari ke-15 berpantang, kaklong cari botol untuk storage BM...pada awalnya ingt nak ambil brand PUREEN..bila nak bayar tu..ternampak brand FIFFY ni plak...wah bgsnya...6 botol dgn harga RM27.00 sahaja...so lps belek2 tgk kotak dan sbgnya..ters kaklong ambil dan ltk semula brand PUREEN yang ada 3 botol dengan harga lbh kurang RM17... 

Fyqah main susun piramid..pandai kakak Fyqah..

Naufal dan kakak Fyqah..kakak Fyqah tersenyum bangga lps berjaya susunkan botol tinggi-tinggi setelah bnyk kali percubaan..

Naufal Syakeer pada usia 16 hari...


No comments: