Thursday, May 9, 2013

Buruk Baiknya Bekerja Dengan "ROBOT"

Salam...

Robot??? Hihi..jgn wat gempaklah kaklong...sbnrnya...mksd kaklong kat sini...Komputer...
Baru-baru ni kaklong diduga dengan si robot ni...Hard Disk komputer kaklong kat office ni rosak...hbs segala kertas kerja, laporan, data markah dan semua kerja-kerja kaklong yg baru diupdate dua minggu kblkgn ni hilang...takdpt dikesan...berterbangan di awan nano...HUHU!!!

 Inilah rupenyer si robot yg membuatkan kaklong stress..

STRESSSSS????? Mmg stress thp tak tau nk ckp...sbb tk pnh mengalaminya...Kbtln dua mggu kblkgn ni mmg kerja byk dan kaklong berhempas pulas menyiapkannya sehingga blk kerja pun lwt...mmg krp ambil anak2 shgga hampir jam7 ptg...semua pengorbanan tu rasa HANGUS TERBAKAR gitu je...jd abu...

Seminggu juga kaklong ambil masa utk kmbli bertenang..mengawal stress supaya dapatkan kembali mood untuk semanagt menyiapkan kerja2 kat pejabat ni...pada MAK kaklong, ADIK2 dan tentunya SUAMI...kaklong mengadu dan merintih..meluahkan rasa yg sgt2 kecewa... Semua nya minta kaklong bykkan berselawat dan fkrkan hikmah disebalik kejadian...

Alhamdulillah...sekarang dh mkn bertenang dan boleh terima hakikat bhawa nak atau tak...kaklong kn buat semula kerja2 yg hlg tu...kn buat semula laporan, kertas kerja dan segala kerja2 pengemaskinian data dan modul...InsyaAllah dapat disiapkan.. Dan..mujur sgt bos kaklong memahami dan dapat menangguhkan tarikh-tarikh mesyuarat untuk kaklong bentangkan apa yg patut...

InsyaAllah slps ni kaklong akan lbh berhati2 dan simpan setiap kali buat kerja dln external hard disk yg ada ni...iktibar juga untuk kawan2 yg bekerja dgn robot...


No comments: