Wednesday, May 15, 2013

Jom kaler same-same....

Salam..

Ha...tajuk n3 kali ni adalah dialog (ke kata-kata yerk?..tatabahasa hancur jap) Fyqah yang sllu disbt bila dtg mood die nk drawing and colouring...
Bgs juga aktiviti ni...cuma kita kn melayan lah kerenah anak2...nk itu...ini...smbil mewarna tu...blh sembang2 ngn die...drpd lpskan die pada ipad atau gadget jer....sekali sekala kn jugakkan buat aktiviti ngn anak2...

Die mmg suke benor mewarna..tp tak nk kaler sorang2..die akan ajak ummi atau abah die join same...
Dalam buku tu....die akan bahagikan...umi/abah kaler yang ni...fyqah kaler yg ni...biasenyer die akan pilih gambor yg besar atau yg tak byk songeh...

Kalau opah atau atuk die ada....ngn opah atau atuk pun jd mangsa die...ajak mengaler samer.... malam tadi  kaklong hbskan masa mewarna yg die....maklumlah...mlm tadi terpksa lupakan rncgn feberet...Mastercheff...sbb husband tersayang nk tgk bola....Kelate lwn Hong Kong kot...ke ape ye??;)


 Anak Sulung ummi syg...

 Ini hasilnyer....ummi kaler sikit..fyqah kaler sikit...ginilah jadinyer...

 "Ummi kaler tikus tau...fyqah nak kaler bdn kucing kn cat"...Ha..hasilnyer mmg bdn kucing tu kn cat...

 Dan ini kami buat minggu lps kot....Fyqah kaler tikus plak....ummi kaler kucing...

Itu dah lentok nak tdr lah tu....bila dh ngntuk gitu...baring samer...tdrlah die...

Gitulah citernyer...antara aktiviti masa lapang kaklong dan suami ngn anak2...Jom samer2...luangkan masa ngn anak2...walau sibuk mcmn mnpun kita kerja...anak jgn diabaikan..InsyaAllah untuk peringatan kaklong juga....Fyqah...dah bsr nnt...tgklah semula pic ni...;)))

No comments: